Winnaars gouden Schoolkantine Schaal bekend!

Het zijn OPDC Rotterdam*, HPC Centrum en HPC Charlois die er dit jaar met de prijzen vandoor gaan. Ze hebben dan ook hard gewerkt om het aanbod in de kantine gezonder te maken. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van waterkannen op de balie.

Yoghurt met fruit
“Dit schooljaar zijn we begonnen met een gezond assortiment in de kantine en het was echt een omslag, ook bij collega’s. Iedereen is er bewust mee bezig en geven elkaar gezonde recepten met tips en als tussendoortje wordt bijvoorbeeld yoghurt met fruit gegeten” vertelt Wim van Starrenburg, locatieleider OPDC Rotterdam Noord.

Richtlijnen Gezondere Kantines
De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezond leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen en te behouden.

Derde jaar op rij voor HPC Centrum
HPC Centrum prijkt voor het derde jaar op rij een gouden Schoolkantine schaal. “Op onze school leren de leerlingen over gezond eten en drinken en het maken van gezonde keuzes hierbij. In de kantine kunnen zij dit in de praktijk brengen. Zo ontmoeten theorie en praktijk elkaar” aldus directeur Jamie Visser. Ook OPDC Rotterdam presenteert de schaal op kantinebalie. In maart krijgt ook HPC Charlois de gouden Schoolkantine Schaal 2019, door het Voedingscentrum uitgereikt.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Kijk voor meer informatie op de website.

* Ortho Pedagogisch Didactisch Centrum (OPDC) Rotterdam. Jaarlijks krijgen hier meer dan 200 leerlingen regulier onderwijs en geïndiceerde jeugdhulpverlening.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld