Welke provincie heeft de muzikaalste klas?

Vanaf 9 november gaan alle provincies onder begeleiding van Buddy Vedder met elkaar de muzikale strijd aan in de Lang Leve de Muziek Show. Stichting Méér Muziek in de Klas en AVROTROS hebben bekend gemaakt welke twaalf scholen volgend seizoen mogen meedoen. Dit jaar levert iedere provincie één school, die uitgekozen is tijdens de auditiedagen. In elke uitzending strijden drie scholen uit verschillende provincies tegen elkaar om hun provincie als ‘de provincie met de muzikaalste school’ op de kaart te zetten. Alle scholen die meedoen met de uitzendingen mogen sowieso optreden in de grootste schoolband van Nederland, in het Kerst Muziekgala waar Koningin Máxima, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, te gast zal zijn.

Lang Leve de Muziek Show

In de energieke Lang Leve de Muziek Show laat presentator Buddy Vedder de kinderen in zeven afleveringen weer kennismaken met minder bekende muziekgenres en test hij hun muziekkennis. Ook de leerkrachten gaan muzikale uitdagingen aan, onder andere door mee te doen aan het spel ‘Zingen onder de Douche’. Koningin Máxima gaat weer met een paar kinderen in gesprek over muziek en hun instrument en laat zo wekelijks zien hoe belangrijk zij het vindt dat kinderen met muziek in aanraking komen. 

De eerste Lang Leve de Muziek Show is te zien op zaterdag 9 november. In de eerste vier afleveringen strijden drie provincies tegen elkaar, dan volgen er twee halve finales, en de finale is op zaterdag 21 december. Dan weten we welke provincie in Nederland de muzikaalste klas heeft!

De scholen die meedoen:

Zuid-Holland – groep 6/7 van De Dukdalf uit Leiden

Noord-Holland – groep 7 van Laterna Magica uit Amsterdam

Zeeland – groep 6 van De Casembroot uit Sint-Annaland

Flevoland – groep 6 van De Helmstok uit Lelystad

Noord-Brabant – groep 6/7 van De Stappen uit Hoogerheide

Gelderland – groep 7 van De Vogelaar uit Raalte

Overijssel – groep 7 van de Oecumenische Basisschool uit Brummen

Friesland – groep 6/7 van Basisschool De Tarissing uit Oudehaske

Groningen – groep 6 van Babssschool ’t Kompas uit Groningen

Limburg – groep 6 van Basisschool Harlekeijn uit Baexem

Utrecht - groep 7 van de Wereldkidz De Meent uit Maarn

Drenthe – groep 6/7 van De Diedelhoorn uit Emmen

Lang Leve de Muziek Show op NPO 3 – ZAPP/ AVROTROS, 18.30 uur. Vanaf 9 november 2019, daarna iedere zaterdag. Finale: zaterdag 21 december!

Ga voor meer informatie naar www.zapp.nl

(Foto's Zapp)


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld