Uitreiking ScienceMakers Award 2018

Ruim 140 jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar ontvangen op woensdag 14 november 2018 een ScienceMakers Award in museum Corpus in Oegstgeest. De ScienceMakers Award wordt uitgereikt om jongeren te belonen voor hun prestatie op het gebied van wetenschap, techniek en maken. Het Techniekpact wil hiermee waardering voor hun talent onderschrijven en andere jongeren inspireren voor wetenschap en techniek.

Een greep uit de projecten

EUREKA!CUP - Het Newman Trio bedacht een klein apparaat dat door rioleringsbuizen kan kruipen en criminelen in huis kan ‘afluisteren’. Ze bouwden een prototype en brachten mooi in kaart hoe het proces precies is gegaan. 

FIRST® LEGO® League - Pretty smart POWER girls bedachten een slimme waterbesparende douchebak om het grote tekort aan schoon drinkwater in de toekomst op te lossen. Dat deden ze door het grootste verbruik in huis aan te pakken; douchen en de wc doortrekken. Ze bedachten een douchebak die douchewater geschikt maakt om de wc mee door te trekken.

ARTCADIA, IMAGINE YOUR FUTURE - De Parkwachters bedachten het slimste park, met slimme prullenbakken, parasols met zonnecellen en ook picknicktafels die met de zon energie opwekken 

INTERNATIONAL CONFERENCE OF YOUNG SCIENTISTS (ICYS) - Met hun profielwerkstuk bedachten de studenten die deelnamen aan de Van Melsenprijs Radboud Universiteit Nijmegen en de Jan Kommandeurprijs Rijksuniversiteit een paar mooie innovaties. Zoals een duurzaam alternatief voor traditionele stoeptegels ontwikkeld van schimmels en een longboard van gerecyclede materialen. Voor optimale prestaties van laser zeilboten speciale hydrofoils en een geïntegreerde knipperlichtinstallatie voor racefietsen.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld