Start leescampagne De Weddenschap

Voor de achtste keer organiseert Stichting Lezen De Weddenschap, een leescampagne voor praktijkonderwijs, vmbo en mbo.

BN’ers als leescoach

Drie BN’ers trappen De Weddenschap af op maandag 29 oktober, dinsdag 30 en woensdag 31 oktober. Samen met praktijkonderwijs, (v)mbo-klassen in Hoogvliet-Rotterdam, Leeuwarden en Purmerend zetten zij hun handtekening onder het Weddenschapscontract. Daarmee leggen zij officieel vast dat zij zich gaan inzetten om gedurende de campagne drie boeken te lezen. Behalve de rol van uitdager nemen de BN’ers de rol op zich van leescoach. Zij coachen de deelnemers naar de eindstreep van drie boeken.

Tjindjara, Ruben Annink en Lize Korpershoek zijn dit jaar de leescoaches. Tjindjara trapt af op Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet-Rotterdam. Ruben Annink doet dat met studenten van het Frieslandcollege, een ROC in Leeuwarden. Lize Korpershoek gaat op bezoek bij vmbo-leerlingen van SG Nelson Mandela in Purmerend.

Foto © De Weddenschap en Ursulafotografie

Lezen voor betere taalvaardigheid

De Weddenschap gaat voor de achtste keer van start. De Weddenschap is een campagne waarbij leerlingen alle boeken mogen lezen die ze willen, mits in de Nederlandse taal en passend bij de leeftijd.

Uit onderzoek blijkt dat wie regelmatig leest een betere taalvaardigheid krijgt. Goed kunnen lezen is een basisvaardigheid in onze geletterde samenleving en het draagt bij aan succes op school. Op De Weddenschap zijn leestips te vinden en lessuggesties.

Kijk voor meer informatie op deweddenschap.nl


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld