Start 24-uurse HomeRide & HomeRun voor Ronald McDonald Kinderfonds

Jan Versteegh geeft zaterdag 22 juni om 13.00 uur in Den Haag het startschot voor HomeRide & HomeRun voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Tijdens deze jaarlijkse wielren- en hardloopevents zamelen teams geld in voor de Huizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Zo'n 1300 deelnemers leggen binnen 24 uur een hartvormig parcours af, dwars door Nederland.

Ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds

Jan Versteegh is ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. Hij kijkt er naar uit het startschot te lossen voor HomeRide en HomeRun: ‘Teams trainen maandenlang voor deze 24-uursprestatie. Daarmee zamelen ze prachtige bedragen in voor de Huizen, waar ouders dicht bij hun zieke kinderen kunnen zijn. Van hun inzet ben ik echt onder de indruk.’ Bij de start maakt Jan Versteegh de opbrengst van HomeRide en HomeRun bekend, samen met Elis Ligtlee, olympisch kampioene baanwielrennen.

Yvon Jaspers geeft teams energie in Utrecht

In Utrecht moedigt Yvon Jaspers, net als Jan Versteegh ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, de pelotons wielrenners en hardlopers aan. Yvon: ‘Na Utrecht moeten de teams het zwaarste deel van de tour afleggen: doorbikkelen en afzien in de nacht. Ik juich ze graag extra energie toe.'
Vrijwel elk team heeft een bijzondere band met de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen. Bijvoorbeeld Sanne, hardloper en moeder van Emy, naamgever van het Utrechtse Team Emy: ‘Emy was nog geen drie dagen oud toen ze aan haar darmen werd geopereerd en nog geen drie weken toen ze een openhartoperatie onderging. Ik weet niet hoe ik deze heftige tijd door had moeten komen als Ronald McDonald Huis Utrecht er niet was geweest. Daarom gaan wij hardlopen, om ervoor te zorgen dat elke ouder met een kind in het ziekenhuis kan logeren in een Ronald McDonald Huis.’

Dit jaar vindt de negende editie van HomeRide plaats, de HomeRunners starten voor de derde maal. Tijdens de routes, 500 kilometer op de fiets of 240 kilometer hardlopen, passeren HomeRiders en HomeRunners 8 Ronald McDonald Huizen.

home-run.nl


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld