Pimp je klas! 'De deur'

Hoe kun je – met geringe financiële middelen – je klas toch op een originele manier inrichten? Wij helpen je er graag bij in de nieuwe rubriek: Pimp je klas! Iedere editie een andere hoek van je lokaal. Deze keer vallen we met de deur in huis en pimpen we de klassendeur.

Iedere dag lopen jij en de leerlingen wel honderden keren door de deuropening, toch wordt deze plek nog wel eens vergeten bij het opleuken van je klaslokaal. Een simpele poster buiten beschouwing gelaten… Daarom wat originele tips!

Ri-Ra-Rebus

Leuk om zelf te maken of om door de klas te laten maken. Een namen-rebus. Laat alle kinderen een lootje trekken en een rebus maken van de naam van een andere leerlingen. Plak ze de volgende dag op de deur, kijken of iedere leerling zichzelf terug kan vinden.


Foto: Pinterest, Jeanine Vos

Hollywood-sterren

Maak van je leerlingen echte sterren met een Hollywood-deur. Met namen en sprankelende beroepen die een gouden handafdruk verdienen. Leuk om te weten waar je leerlingen later van dromen.


Bron: Pinterest, Deborah Mendez

Foto’s op een slinger

Er zijn tal van originele deur-ideeën te verzinnen met foto’s van leerlingen. Zoek een moment uit waarop je alle leerlingen vanaf dezelfde afstand volledig fotografeert (dus van schoenen tot kruin). Belangrijk is dat de camera op één vaste afstand staat, dan zorg je ervoor dat iedereen in de juiste verhouding op je deur op de slinger staat. Laat de leerlingen allerlei verschillende poses aannemen. Het leuke is als je deze foto’s op verschillende manieren inzet: met Kerstmis onder de boom en met Pasen tussen de eieren.

 

Bron: Pinterest

Bericht van de ouders

Tijdens een ouderavond laat je ouders een ‘Whats Appje’ schrijven voor hun zoon of dochter, met bijpassende tekening. Een leuke verrassing voor de leerlingen!


Bron: Roel Grubben, Pinterest

Voor ouders

De deur is natuurlijk dé plek waar je ouders nog even kunt aanschieten. Of ouders naar jou toekomen met vragen en mededelingen. Maar het is ook de ideale plek om ouders te informeren over waar je in de klas mee bezig bent.


Bron: Pinterest


Extra creatief

Ben jij een echte knutselaar? En heb je de ruimte? Kijk deze bijzondere deurpost eens…
Daar maak je zeker indruk mee!


Foto: Pinterest

Heb je zelf een fantastisch idee, laat het ons weten! Mail naar redactie@primaonderwijs.nl.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld