Opening eerste innovatieve medialab

HP opent op 12 november 2018 in samenwerking met De Rekenwinkel en het Amstelveen College het eerste onderwijskundig medialab van Nederland. De drie partijen slaan de handen ineen voor de realisatie van een multifunctioneel lab waarin de toepassingen van Virtual Reality, Immersive Computing, Robotica, 3D en pc’s geïntegreerd worden in het onderwijscurriculum. Komend schooljaar zullen elf brugklassen verschillende colleges en workshops volgen in het lab.

Digitaal onderwijsbeleid

Het Amstelveen College is hiermee een voorloper op het gebied van digitaal onderwijsbeleid waarbij het gebruik van een laptop een centrale rol speelt. Daarnaast bestaat het onderwijsprogramma uit het vak digitale letteren en zullen er in het nieuwe medialab onder andere 3D-lessen gegeven worden. Het medialab wordt ingezet ter ondersteuning van de excellentieprogramma’s van vakclusters gamma, beta en kunsten.

Voorzitter Voortgezet Onderwijs Raad (VO-Raad) Paul Rosemöller en Anke de Peuter, rector-bestuurder van het Amstelveen College openden het medialab samen met de leerlingen van het Amstelveen College. Tijdens diverse workshops hebben vakgenoten samen met onderwijsexperts gezamenlijk gebrainstormd hoe onderwijs en technologie elkaar verder versterken.

In het medialab

Het medialab heeft de beschikking over 4 volledige VR sets, 6 HP Sprouts, 128 laptops, 2 3D printers, 1 HP SLS 3D scanner en een grote verzameling robotica en aanverwante producten. De Rekenwinkel heeft deze samen met het Amstelveen College geïmplementeerd en toegerust met de nodige lespakketten en ondersteuning.

Het Medialab vormt het hart van het onderwijskundig concept van het Amstelveen College: eigentijds onderwijs met maatwerk voor iedere leerling en met ondersteuning van digitale leermiddelen. Moderne media inzetten om de leerlingen voor te bereiden op een toekomst in een steeds internationaler wordende samenleving, waarbij het gebruik van digitale hulpmiddelen niet meer is weg te denken.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld