Opbrengst Madurodam Marathon 2018

Bijna 250 deelnemers namen deel aan de eerste editie van de Madurodam Marathon. Samen haalden zij 51.868 euro op voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

Goed doel

In totaal zamelden de 247 deelnemers, van wie het merendeel kinderen met én zonder handicap, 25.394 euro in. Madurodam maakte eerder al bekend het eindbedrag te verdubbelen. Het ingezamelde geld komt ten goede aan het project ‘Samen naar School’ van de NSGK. Door dit project krijgen gehandicapte kinderen ook de keuze voor onderwijs op een reguliere school. Ieder jaar zijn er ruim 10.000 kinderen die geen toegang hebben tot onderwijs vanwege hun handicap. Dankzij de inzamelacties van de Madurodam Marathon-deelnemers kunnen er 3 nieuwe schoolklassen gerealiseerd worden.

Jaarlijks evenement

De Madurodam Marathon helpt vooral andere kinderen. Het is een van de evenementen die Madurodam jaarlijks organiseert om jongeren in staat te stellen verbinding te maken met een ander, en er voor anderen te zijn. Joris van Dijk, directeur van Madurodam: ‘Deze kindermarathon maakt voor vele kinderen het onmogelijke mogelijk. Noteer daarom 6 oktober 2019 alvast in je agenda: de eerste zondag van oktober staat van nu af aan in het teken van de Madurodam Marathon. Zodat nog meer kinderen met en zonder een beperking hun eerste marathon kunnen meemaken.’

Kijk voor meer informatie op MadurodamMarathon.nl


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld