Nostalgie op kinderpostzegels 2019

De hoofdpersonen uit de kinderboeken Dik Trom, Kruimeltje, de Kameleon, de Drieling en Pietje Bell zijn dit jaar te zien op de kinderpostzegels. Volgens Stichting Kinderpostzegels staan de kinderboeken dicht bij de belevingswereld van een kind en wekken de avonturenboeken waar we allemaal mee zijn opgegroeid een gevoel van nostalgie op. Een goed gevoel over een tijd waarin de jeugd zo ongecompliceerd en veilig leek. Helaas kennen veel kinderen die in de daklozenopvang zitten dit gevoel niet en dat is precies waar de Kinderpostzegelactie zich dit jaar voor inzet.

Elk jaar koppelt Kinderpostzegels een actueel maatschappelijk probleem aan de actie. 'Dit jaar richten we ons op de 8.500 kinderen die in Nederland in een opvang zitten', zegt Jeroen den Tex, directeur van Stichting Kinderpostzegels. 'Onze droom is dat geen enkel kind in Nederland meer naar een daklozenopvang of ‘blijf-van-mijn-lijfhuis’ hoeft. Tot het zover is, wil Kinderpostzegels ervoor zorgen dat ze zich er beter thuis voelen en dat er goede begeleiding voor ze is.'

Op woensdag 25 september start de Kinderpostzegelweek en gaan basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 voor het 71ste jaar op rij langs de deuren om verschillende producten – waaronder postzegels – te verkopen.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld