Kunstmatige intelligentie met Enzo Knol

Vrijdag 11 oktober 2019 heeft de lancering van de 'Nationale AI-Cursus' voor het voortgezet onderwijs plaatsgevonden. De dag begon met de ‘Grootste AI-les’ bij Beeld en Geluid in Hilversum tijdens de Dutch Media Week. Naast de gratis app ‘de Nationale AI-Cursus Junior’ zijn er nu ook lespakketten beschikbaar speciaal voor middelbare scholieren, ontwikkeld door FutureNL. Jim Stolze - initiatiefnemer van de gratis cursus - en YouTuber Enzo Knol namen tijdens de ‘Grootste AI-les’ 100 leerlingen mee in de wereld van kunstmatige intelligentie. Ook werden er passende voorbeelden gegeven uit de werkpraktijk door Hilde Garssen, Chief People Officer van KPN.

Bekijk hier de video over de Grootste AI-les

Technologische ontwikkeling

Kunstmatige intelligentie, kortweg AI, is een vernieuwende technologische ontwikkeling van onze tijd. Er wordt zelfs gezegd dat AI meer verandering teweeg gaat brengen dan de introductie van de computer, het internet en de mobiele telefoon. De online 'Nationale AI-Cursus' is bedoeld om mensen te informeren over de kansen én de uitdagingen van kunstmatige intelligentie.

Gratis lespakket en app

De 'Nationale AI-Cursus' voor scholieren bestaat uit vijf online modules en een gratis lespakket, speciaal voor brugklassers en tweedeklassers van VMBO, HAVO en VWO. In vijf lessen kunnen zij kennismaken met de mogelijkheden van AI. Iedereen die de cursus volgt, krijgt een certificaat. Naast de 100 leerlingen die de les van Jim en Enzo hebben gevolgd, hebben inmiddels al meer dan 15.000 leerlingen zich ingeschreven voor deze cursus. Daarnaast is er ook nog de app ‘de Nationale AI-Cursus Junior’, die gratis te downloaden is in de App Store.

Op futurenl.org vind je meer informatie en het lespakket voor middelbare scholieren.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld