Kerstspecial: 5 x tv-series met het thema onderwijs

Er is niets fijner dan op de bank ploffen met een kop thee, de koektrommel en een warme deken om vervolgens een goede serie aan te zetten. Heb je je favoriete series al gebinged en weet je even niet meer wat je moet kijken? Dan zijn hier vijf series mét het thema onderwijs die je echt gezien moet hebben. Alle genoemde series zijn online te bekijken.

  1. Rita

Rita is een Deense komedieserie over alleenstaande moeder Rita die werkt op een privéchool. Dankzij haar humor is ze populair bij haar leerlingen, maar juist niet bij volwassenen. Haar gedrag zorgt ervoor dat ze zichzelf vaak in de problemen brengt en het hebben van drie puberkinderen helpt daar niet bepaald mee. Smullen dus!

  1. De slet van 6 VWO

Oké, heftige titel. Deze online serie gaat over Laura. Ze stuurt pikante foto’s naar haar nieuwe liefde. Wanneer de foto’s worden verspreid krijgt ze te maken met bedreigingen, pesterijen en hacking. Hoe ga je hier als tienermeisje mee om? Kijk mee in het hoofd van de leerling. Een serie passend in het thema mediawijsheid.

  1. Dream School

Kun je school ‘drop-outs’ weer inspireren om zich te ontwikkelen? Dat proberen bekende Nederlanders als Eva Jinek en Ferry Doedens in de reality-serie Dream School. In de serie volgen we jongeren tussen de 16 en 23 jaar die zijn vastgelopen in het reguliere schoolsysteem. Kunnen jouw leerlingen wel wat extra motivatie gebruiken? Dan kun je in deze serie inspiratie opdoen!

  1.  Hoefnagels

Hoefnagels is een docudrama uit de oude doos, een gedramatiseerde televisieserie die gebaseerd is op echte gebeurtenissen. In deze serie volgen we docent Peter Hoefnagels en zijn vmbo klas. Peter heeft een eigen kijk op het onderwijs, waardoor hij situaties anders aanpakt dan ‘normale’ docenten. Hij zoekt graag de grenzen op en verkent hoe ver je kunt gaan om een leerling te inspireren.

  1. De Luizenmoeder

Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent… Heb je de Luizenmoeder nog niet gezien? Dan moet je dat echt gaan doen! De Luizenmoeder is een komedieserie die zich afspeelt op een basisschool. In elke aflevering wordt een herkenbaar onderwerp op een satirische manier neergezet. Gegarandeerd lachspier training!


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld