Kerstspecial: 5 x film classics voor iedere onderwijzer

Heb je zin in een filmavondje? Pak de popcorn er maar alvast bij, want met deze vijf films ben je er helemaal klaar voor!

  1. School of Rock

Wanneer gitarist Dewey Finn uit zijn rockbandje wordt geschopt is hij dringend op zoek naar een nieuwe baan. Hij doet zich voor als muziekleraar en komt terecht op een privéschool. Wanneer hij erachter komt dat zijn leerlingen muzikaal talent hebben vormt hij zijn eigen rockband waarmee hij probeert Battle of the Bands te winnen. Met Jack Black in de hoofdrol ontkom je niet aan een lach.

  1. Grease

This is the one that you want! Beleef de avonturen en vriendschappen van een groep tieners in de jaren ’50. Brave uitwisselingsstudent Sandy en ‘bad boy’ Danny waren elkaars zomerliefde, maar wat gebeurt er wanneer ze na de vakantie weer teruggaan naar school? Lukt het ze om de ‘high school cliques’ te doorbreken? Een klassieke musical film die je echt gezien moet hebben!

  1. Dead Poets Society

Een klassieke starring met de inmiddels overleden Robin Williams, John Keating is de nieuwe docent Engels op de conservatieve kostschool Welton Academy. Zijn leerlingen zijn verrast door zijn onorthodoxe manier van lesgeven, Keating inspireert en moedigt de leerlingen aan door het gebruik van poëzie. Deze Oscar waardige film is zeker de moeite waard!

  1. Entre les Murs

Leraar zijn in een multiculturele klas valt niet altijd mee. In Entre les Murs probeert Frans docent Francois Marin zijn leerlingen het belang van taal bij te brengen. Dit doet hij door ze uit te dagen met kritische vragen en het plagerig corrigeren van hun gebrekkige grammatica. Maar dit wordt niet altijd gewaardeerd. Een film met een maatschappelijk verantwoorde boodschap!

  1. Coach Carter

Ken Carter gaat terug naar zijn oude school om het basketbalteam te coachen. Dit gebeurt met strenge regels en veel discipline, wat ervoor zorgt dat het team wedstrijd na wedstrijd wint. Maar wanneer hun cijfers lijden onder de sport kapt Carter het hele seizoen af. Hij is vastberaden dat de leerlingen net zulke goede cijfers kunnen halen als dat ze kunnen basketballen. Gaat het hem lukken?


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld