Jongerenraad van De Kindertelefoon

De Kindertelefoon beschikt sinds 26 september over een eigen jongerenraad. Zeventien jongens en meisjes tussen de 13 en 18 jaar zijn in Amsterdam officieel en feestelijk geïnstalleerd. Zij vertegenwoordigen een jaar lang de stem van jongeren binnen De Kindertelefoon.

Voor en door jongeren

Het is voor het eerst dat De Kindertelefoon op dit niveau gebruikmaakt van de kennis en kunde van jongeren. Regiomanager Nathalie But:’Voor ons vertegenwoordigen de leden van de raad de jongeren van Nederland. Ze helpen ons scherp te blijven op de veranderende behoeftes van de doelgroep. We hebben dan ook heel veel vragen aan hen, zoals: hoe zorgen we dat nog meer kinderen De Kindertelefoon weten te vinden, hoe kunnen we jongeren blijven bereiken, welke rol speelt social media daarin en hoe denken jongeren dat De Kindertelefoon er over 10 jaar uit moet zien? 

Adviesraad

De jongerenraad komt vier keer per schooljaar bijeen. Tijdens deze bijeenkomsten leren de jongeren De Kindertelefoon en elkaar beter kennen via workshops en trainingen. De jongeren gaan vloggen voor en over De Kindertelefoon en geven advies over allerlei onderwerpen.

Meedenken en meedoen

De raad is op 25 september aan de slag gegaan met de belangrijkste conclusie van de selectiedag. Eén van de conclusies luidde: als je wilt dat kinderen je vertrouwen, moet je meer van jezelf laten zien. Enthousiast maakten de jongeren een reeks filmpjes waarin ze zichzelf en De Kindertelefoon presenteerden. De filmpjes verschijnen binnenkort op het Instagramkanaal van De Kindertelefoon.

Ook dacht de raad na over grote en kleine problemen waarover je zou kunnen chatten en bellen met De Kindertelefoon. Door de juiste voorbeelden te geven, kan De Kindertelefoon de drempel om contact op te nemen verlagen. Of je nu stapelverliefd bent, zenuwachtig voor je eerste schooldag, of je alleen voelt: met De Kindertelefoon kun je over álles praten.

Online panel

Naast de jongerenraad beschikt De Kindertelefoon ook over een eigen online jongerenpanel. In dit panel kunnen kinderen via online vragen laten weten hoe zij over De Kindertelefoon denken. Jongeren kunnen zich hiervoor altijd aanmelden op onze website www.kindertelefoon.nl/meedenken.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld