Groepsleerkracht Norad Bos wint de Loftrompet

Tijdens de opname van Het Kerst Muziekgala 2018 is bekendgemaakt dat groepsleerkracht Norad Bos uit Wateringen de Loftrompet 2018 heeft gewonnen. Deze speciale prijs van de Stichting Méér Muziek in de Klas gaat naar de groepsleerkracht die zich op een bijzondere manier inzet voor muziekonderwijs op de basisschool. Iedereen (collega’s, leerlingen, ouders) kon een leerkracht nomineren. De prijs bestaat uit 5000 euro te besteden aan muziekonderwijs. Tweede kerstdag is op tv (NPO 1, 20.28 uur) in Het Kerst Muziek Gala 2018 te zien hoe presentator Buddy Vedder, Norad overvalt met zijn prijs. 

Uit het juryrapport:
‘Norad is jong, creatief en heeft lef getoond omdat hij middelen om de werkdruk te verminderen heeft weten in te zetten voor muziekonderwijs. Hij bewijst zich nu al als allround leraar en hij heeft in de korte tijd dat hij op zijn huidige school actief is, al veel bereikt. Zijn werk wordt zeer gewaardeerd, dit blijkt onder meer uit de vele ouders die hem hebben genomineerd. Dan heb je als leraar écht effect en impact. Petje af!’ De jury bestond dit jaar uit twee ambassadeurs van de stichting Méér Muziek in de Klas: singer-songwriter Ilse DeLange en voorzitter van het college van bestuur van stichting Biezonderwijs, Dave Ensberg-Kleijkers. Ook Harrie van den Elsen, dean van het Prins Claus Conservatorium in Groningen, was onderdeel van de jury.

Vorig jaar werd de prijs voor het eerst uitgereikt. Juf Geerte Rijpma van basisschool De Westhoek uit Ouddorp ontving toen de prijs uit handen van de presentatoren van Het Kerst Muziek Gala 2017, Buddy Vedder en Romy Monteiro. Het geld dat Rijpma gewonnen heeft, besteedde zij onder andere aan pianoles voor het hele leerkrachtenteam, waardoor alle leerkrachten beter muziekles leren geven. 

Foto: AVROTROS


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld