Kinderpaspoort Museumkwartier

Vanaf 19 december kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar met hun ouders gaan schatzoeken in het Haagse Museumkwartier. Met het gratis kinderpaspoort Museumkwartier bezoeken ze acht culturele instellingen om stickers en items te verzamelen. Als eindcadeau ontvangen ze een originele knuffelooievaar.

Kinderpaspoort Museumkwartier

Het gratis kinderpaspoort Museumkwartier is een initiatief van acht Haagse instellingen: Escher in het Paleis, Mauritshuis, Museum Bredius, de Kloosterkerk, Pulchri, Diligentia, Haags Historisch Museum en de Koninklijke Schouwburg. Doel is ouders met kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar te stimuleren de culturele instellingen in het Museumkwartier te bezoeken. Thema van het Museumkwartier is Oude meesters & nieuwe helden. De kinderen zijn nieuwe helden die met het paspoort gaan schatzoeken in de instellingen.

Ooievaar Cornelis

De gids in het paspoort vol leuke, wetenswaardige verhaaltjes is de ooievaar Cornelis. Met het paspoort in de hand bezoeken kinderen de acht instellingen, op zoek naar speciale items. Na ieder bezoek krijgen ze een sticker in het paspoort en een presentje. Als ze alle acht stickers hebben verzameld, kunnen ze bij The Hague Info Store (voorheen VVV) als cadeau een knuffelooievaar ophalen.

Het kinderpaspoort Museumkwartier is gratis op te halen bij THIS (Spui 68) en de acht culturele instellingen.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld