Cinekid 2018: Welkom in de mediajungle

Het programma van Cinekid Festival 2018 is bekend. Het programma staat in het teken van de huidige mediajungle waarin we leven. Cinekid Festival in Amsterdam vindt plaats op de Westergasfabriek en in The Movies van 20 t/m 26 oktober. Cinekid on Tour komt langs in bijna 40 filmtheaters door het land, van 13 t/m 28 oktober.

Mediajungle

De mediajungle is het overkoepelende thema van 2018. De mediajungle is daarnaast ook een terugkerend onderwerp in kindermedia. In tal van jeugdfilms, televisieprogramma’s en nieuwe mediaproducties spelen natuur en de dierenwereld een belangrijke rol.

Film & Televisie

De focus op de rol van dieren in jeugdfilms komt aan bod met vertoningen van klassieke dierenanimatiefilms. Ook dit jaar is er ruimte voor jeugdfilms. Tijdens het festival wordt de VPRO Cinekid Top 100 van 2018 bekend gemaakt: een lijst jeugdfilms die je als kind gezien moet hebben.

Binnen de televisieprogrammering is er vernieuwde aandacht voor Nederlandse fictie en non-fictieseries en introduceert Cinekid de Nationale Publieksprijs, waarbij meer dan 3000 basisschoolkinderen uit heel Nederland stemmen op hun favoriete serie.

MediaLab

Het MediaLab van 2018 staat in het teken van mediacultuur als mediajungle. Door middel van interactieve kunstinstallaties, games & apps en workshops wordt deze jungle in het voetlicht gebracht.

In het workshop-programma leren kinderen allerlei dingen die te maken hebben met de huidige media in combinatie met de beschikbare technologieën. In de masterclasses geven mediaprofessionals een kijkje in de keuken.

Alle kinderen zijn makers

Op Cinekid worden er diverse activiteiten georganiseerd om de creativiteit van kinderen nog meer te stimuleren. Een voorbeeld hiervan is de non-fictie competitie Shorts by Kids en de Social Media Pitch, waarin kinderen hun eigen vlog, YouTube-kanaal of andere online uiting kunnen pitchen aan professionals. Een van de belangrijkste doelen is om kinderen te bereiken met een zo divers mogelijke sociale en culturele achtergrond. Dit gebeurt onder andere door middel van samenwerkingen met de IMC Weekendschool, The One Minutes Jr. en Stichting de Vrolijkheid.

Kijk voor het volledige programma op cinekid.nl

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld