Changemaker Challenge Junior

Ga met je klas aan de slag met Ontwerpend Leren, bedenk oplossingen voor het plastic probleem, red de wereld. Je kunt prijzen winnen voor de hele school. Zijn jouw leerlingen echte wereldverbeteraars? Schrijf ze dan nu in voor de Changemaker Challenge Junior (CMCJ).

Plastic in de oceanen

Elk jaar belandt er 8 miljard kilo plastic in onze oceanen. Als we zo doorgaan zwemt er in 2050 meer plastic dan vis in de zee. Met de CMCJ gaan we kijken hoe we plastic gebruik kunnen voorkomen, hoe we plastic beter kunnen recyclen en hoe we mensen bewust kunnen maken van het plastic probleem.

Changemaker Challenge Junior

De Changemaker Challenge Junior is een wedstrijd voor basisscholen op basis van een gratis lespakket wat is opgebouwd volgens de designathon methode. Het gratis lespakket van Designathon Works biedt een uitdagende, makkelijke en zinvolle manier om in de klas met Ontwerpend Leren bezig te zijn.

Ontwerpend leren tijdens designathon

Een designathon is een workshop waarin kinderen (7 t/m 12 jaar) ontwerpend aan de slag gaan. Zij verzinnen, bouwen en presenteren hun zelf bedachte oplossingen voor een maatschappelijke vraagstukken rondom de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Meedoen?

Schrijf je in voor 1 juli. Dit is gratis. Het lesmateriaal ontvang je meteen na de zomervakantie.

Meer info over het lesmateriaal


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief