Benelux finale FIRST® LEGO® League groot succes

FIRST® LEGO® League is een wedstrijd waarin jongeren van overal ter wereld het hoofd bieden aan de maatschappelijke uitdagingen van morgen. Teams die deelnemen aan de wedstrijd, moeten een reeks opdrachten uitvoeren die elk jaar een ander thema meekrijgen. Dit jaar was het thema ‘City Shaper’ waarbij leerlingen onderzoeken hoe zij onze leefomgeving duurzaam kunnen verbeteren en daarvoor met een technologische oplossing komen. Naast het projectonderzoek is er een roboticadeel waar leerlingen een robot bouwen en programmeren en missies binnen dit thema uitvoeren.

De wedstrijd

Leerlingen (uit groep 7 en 8 en het 1e en 2e middelbaar) werken in teams van maximaal tien deelnemers en laten hun resultaat zien tijdens klas- en schoolfinales en/of tijdens regionale en nationale finales. Tijdens de Benelux finale scoorden de finaleteams punten op drie onderdelen: hun oplossing voor een duurzame leefomgeving, het robotontwerp en het snel en correct uitvoeren van robotopdrachten en als derde door te werken volgens de ‘21th century skills’: vriendschap, samenwerking en sportiviteit. De winnende teams hebben naast hun Benelux-titel, een plaatsje op de wereldfinale, het World Festival in Detroit Michigan (VS), van 29 april tot en met 2 mei, bemachtigd!

Ook meedoen?

Wil je volgend jaar ook meedoen? Houd dan in februari de website firstlegoleague.nl/FLL/ en social media in de gaten, daar wordt bekend gemaakt wanneer de inschrijving opent.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld