Bedenk nieuw woord voor Week van de Woordenschat

Cito organiseert van 29 oktober tot en met 2 november de Week van de Woordenschat. De gehele maand oktober, voorgaand aan de Week van de Woordenschat worden basisscholen uitgedaagd met de Woordenschat Vlog Challenge om een eigen vlog te maken over hun stad of dorp, met daarin vijf typerende woorden die in hun stad of dorp voorkomen en een nieuw verzonnen Nederlands woord. De winnende vlogs worden beloond met een meet & greet en een workshop van twee in Nederland bekende, jonge YouTubers. Week van de Woordenschat wordt gesteund door Stichting Lezen, taalkundige en schrijver Wim Daniels, auteur en docent en onderzoeker Marianne Verhallen.

De Woordenschat Vlog Challenge

Klassen bepalen zelf wat voor video ze uploaden: zingen, rappen, praten of dichten, alles mag. De vlog moet twee minuten duren, vijf typerende woorden uit hun stad of dorp bevatten en een zelf verzonnen Nederlands woord.

Via de speciale website www.woordenschatvlog.nl, live vanaf 1 oktober, worden tips gegeven en zijn de spelregels beschikbaar. De vlogs en de nieuwe woorden worden beoordeeld door de vakjury, bestaande uit schrijver en taalkundige Wim Daniels, Marianne Verhallen, auteur, docent en onderzoeker, Niels Bakker, onderzoeker bij Stichting Lezen en Marleen Oosterink-van Benthem, business manager primair onderwijs Cito.

De winnende vlogs worden beloond met een meet & greet en workshop van TikTok (voorheen Musical.ly)-ster Nina Schotpoort (132.777 YouTube volgers) en YouTuber UberQuin (429.408 YouTube volgers).

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld